HARI PRESTASI PENTAKSIRAN & PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2019

DENGAN SUKACITA PIHAK KAMI MENJEMPUT PARA WARIS DAN IBU BAPA PELAJAR SRIK UNTUK TURUT SERTA KE HARI PERJUMPAAN PRESTASI SIRI 1 TAHUN 2019 PADA 22 JUN 2019 (SABTU) BERMULA JAM 8.15 PAGI HINGGA 12.00 TENGAH HARI

TAHUN 1- 3 : LAPORAN PENTAKSIRAN BILIK DARJAH

TAHUN 4-5 : LAPORAN PRESTASI PEPERIKSAAN PETENGAHAN TAHUN

 

KAMI TURUT MENJEMPUT PARA WARIS DAN IBU BAPA PELAJAR SMIK UNTUK MENGHADIRI HARI DIALOG PRESTASI SMIK 2019 

MASA : 8.30 PAGI HINGGA 12.30 TENGAHARI

TEMPAT : DEWAN 3 SEKOLAH IBN KHALDUN

LAGI

MAJLIS IFTAR AMAL PERDANA BERSAMA YB DR. MASZLEE MALIK

ALHAMDULILLAH KERANA KITA DIHADIRI OLEH MEREKA YANG CAKNA TERHADAP MASALAH DAN PEMBANGUNAN INSTITUSI PENDIDIKAN SWASTA DI MALAYSIA. MAHA CONSULTANTS TELAH MENGANJURKAN MAJLIS IFTAR AMAL PERDANA YANG TERDIRI DARIPADA 5 BUAH SEKOLAH SWASTA IAITU YAYASAN TAKMIR PENDIDIKAN, YAYASAN PENDIDIKAN ISLAM AMAN, INSTITUSI PENDIDIKAN HIRA DAN SEKOLAH IBN KHALDUN. HAMPIR 800 TETAMU YANG HADIR UNTUK MEMERIAHKAN MAJLIS INI.

MAJLIS INI TURUT DIHADIRI OLEH MENTERI PENDIDIKAN MALAYSIA, YB DR MASZLEE MALIK, PENGERUSI (AMANEI GROUP) & PENAUNG MYSSA, DATUK DR MOHD DAUD BAKAR, PENGERUSI LEMBAGA PENGENOLA DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA, PROF DATUK DR HATTA SHAHAROM DAN BEBERAPA ORANG ARTIS TERKEMUKA MALAYSIA IAITU HAFIZ HAMIDUN, IMAM MUDA ASYRAF DAN KUMPULAN NASYID MIRWANA.

MAJLIS INI DIMULAKAN DENGAN UCAPAN PENGERUSI MAJLIS DAN DIIKUTI DENGAN PENYAMPAIAN TAZKIRAH DARIPADA IMAM MUDA ASYRAF.

MAJLIS DIMERIAHKAN LAGI DENGAN KEHADIRAN YB DR MASZLEE MALIK DAN TETAMU VIP MASUK KEDALAM DEWAN SETERUSNYA MEMULAKAN SESI BUAL BICARA YANG DIMODERATORKAN OLEH DATUK DR MOHD DAUD BAKAR. ANTARA ISU YANG DIBINCANGKAN DALAM SESI INI ADALAH SOAL SUSTAINABILITY INSTITUSI PENDIDIKAN ISLAM SWASTA. YB DR MASZLEE MALIK MENYATAKAN BAHAWA MUNGKIN SUDAH SAMPAI MASANYA UNTUK MERANGKA SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOAL (SDG) ALA UNITED NATION WHITE PAPER TAPI MERUJU KEPADA EKOSISTEM PENDIDIKAN ISLAM UMUMNYA DAN PENDIDIKAN ISLAM SWASTA KHUSUSNYA. YB DR. MASZLEE JUGA TURUT MENEKANKAN PERANAN INSTITUSI PENDIDIKAN ISLAM DALAM MENERAPKAN NILAI-NILAI \"KEGEMBIRAAN, KASIH SAYANG DAN SALING MENGHORMATI\" DALAM PENDIDIKAN.

MAJLIS DITERUSKAN DENGAN SESI BERBUKA PUASA DAN PENYAMPAIAN HADIAH SAGUHATI DARIPADA SETIAP SEKOLAH-SEKOLAH YANG HADIR PADA MAJLIS IFTAR TERSEBUT KEPADA YB DR. MASZLEE MALIK DAN SETERUSNYA SOLAT MAGHRIB BERJEMAAH.

PARA TETAMU MENJAMU SELERA DENGAN JUADAH YANG PELBAGAI SAMBIL MENYAKSIKAN PERSEMBAHAN DARIPADA KUMPULAN NASYID MIRWANA, DIIKUTI DENGAN PERSEMBAHAN DARIPADA HAFIZ HAMIDUN.

MAJLIS DIAKHIRI DENGAN SOLAT ISYAK BERJEMAAH DAN SOLAT TERAWIH.

LAGI

LAWATAN RONDA SELAMAT DI IBN KHALDUN

ALHAMDULILLAH.TERIMA KASIH KEPADA PLATUN RELA JALAN KEBUN YANG DIKETUAI OLEH TN KARIM B SHARIFF ATAS KHIDMAT RONDA SELAMAT PADA WAKTU MALAM.PREMIS KAMI TELAH DIMASUK SEBAGAI LOKASI RONDAAN OLEH ANGGOTA RELA.LAWATAN RONDA SELAMAT INI DILAKSANAKAN PADA WAKTU MALAM DAN SEMOGA DAPAT MEWUJUDKAN KEAMANAN DAN KESELAMATAN DI SEKITAR KAMPUNG JALAN KEBUN

LAGI

PROGRAM NILAM SEKOLAH IBN KHALDUN

TAHNIAH CIKGU CIKGU ATAS USAHA BERTERUSAN MEMUPUK BUDAYA MEMBACA DAN MEMPERKASA PERLAKSANAAN PROGRAM NILAM TAHUN INI.
#BUDAYAMEMBACAAMALANKITA
#PENGAWASPSSDUTANILAM
#SEKOLAHDALAMPUSATSUMBER

LAGI

SUMBANGAN KEPADA PELAJAR IBN KHALDUN YANG KEHILANGAN AYAH

ALHAMDULILLAH. SEMALAM,SELEPAS SESI PERSEKOLAHAN, WAKIL GURU BESAR, USTAZAH ZAINAH MERANGKAP GURU PENOLONG KANAN HEM TELAH MENZIARAHI PN ROHAIZA , IBU KEPADA 2 ORANG PELAJAR SEKOLAH RENDAH IBN KHALDUN YANG MANA AYAH MEREKA TELAH MENINGGAL DUNIA PADA MINGGU PERTAMA SESI PERSEKOLAHAN 2019. PN ZAINAH TELAH MENYERAHKAN HASIL SUMBANGAN DARIPADA IBU BAPA DAN WARGA IBN KHALDUN KEPADA PN ROHAIZA. JUMLAH KUTIPAN SUMBANGAN SEBANYAK RM3710. PIHAK KELUARGA MENGUCAPKAN TERIMA KASIH DAN MINTA MENDOAKAN MEREKA KUAT DAN TABAH MENGHADAPI HARI MENDATANG. INSYAALLAH.

LAGI

HARI ANUGERAH CEMERLANG INSTITUSI PENDIDIKAN HALUA

TAHNIAH KEPADA PENERIMA ANUGERAH SEMPENA HARI ANUGERAH CEMERLANG INSTITUSI PENDIDIKAN HALUAN.TERUSKAN PERKHIDMATAN YANG LEBIH CEMERLANG PADA MASA AKAN DATANG.

LAGI

GOTONG ROYONG 2.0 SEKOLAH IBN KHALDUN

ALHAMDULILLAH.TERIMA KASIH KEPADA SEMUA ASATIZAH YG TELAH SUDI TURUN PADANG BAGI MENJAYAKAN GOTONG ROYONG 2.0. TERIMA KASIH JUGA KEPADA BARISAN AHLI LEMBAGA PENGELOLA DAN PENDUDUK LOT YANG MEMBERI SOKONGAN BG MEMBERSIH DEWAN 1 DAN MENGINFAQKAN TENAGA DAN WATER JET. TAK LUPA JUGA KEPADA BARISAN CHEF TERHANGAT LARIS .CUCUQ HAMPA MEMANG TERBAIK AYAQ HAMPA MENUSUQ QALBU.

KEPADA TEAM USTAZ PULAK, TERIMA KASIH KERANA BERSUNGGUH2 MENCUCI DEWAN 3 DAN BLOK F.
HANYA ALLAH SAHAJA MENJADI SEBAIK PEMBALAS ATAS KEBAIKAN HAMPA SEMUA.

LAGI

SAMBUTAN HARI GURU

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM, ASSALAMUALAIKUM.. ALHAMDULILLAH TELAH BERLANGSUNG DENGAN JAYANYA WARNA WARNI SAMBUTAN HARI GURU.GURU PEMACU TRANSFORMASI PENDIDIKAN

LAGI

AL MAHRAJAN AL THAQAFI INSTITUSI PENDIDIKAN IBN KHALDUN

JEMPUT SEMUA KE AL MAHRAJAN AL THAQAFI INSTITUSI PENDIDIKAN IBN KHALDUN.PETTING ZOO ANTARA YG MENDAPAT PERHATIAN.HANYA RM 5.00 SEKALI MASUK ANDA BOLEH BER WEFIE DGN HAIWAN YG JINAK DAN MANJA INI. KALAU NAK BERGAMBAR DENGAN ULAR SAWA PUN BOLEH.TAPI ADMIN TAK BERANI...HANGAPA CUBA LA SENDIRI.

LAGI

Page 1 of 0